Forum

 

Gäst  

Welcome Guest, posting in this forum requires registrering.

Sidor: [1]
Ämne:Kölutrymme
Kjell Litwin
Medlem
Inlägg: 95

Reputation: 0
Kölutrymme
on: September 8, 2011, 13:42

Hej och tack alla ni som lagt arbete med nya Mötesplatsen för Vagabond-seglare. Nu gäller det för oss övriga att hålla igång sidan med inlägg i alla dess former och gärna fina bilder som lockar till stordåd eller åtminstone får en att plocka fram verktygen och göra en bra båt bättre.


Nu till mitt ärende. Jag funderar på att utnyttja det enorma utrymmet under motorn till något använtbart. Är det någon som har tagit tillvara på utrymmet och i så fall till vad? Eller någon som har en bra ide?


Hälsningar

Kjell Litwin

s/y Selene nr. 62


arngrimur
Administratör
Inlägg: 42

Reputation: 0
Re: Kölutrymme
on: September 8, 2011, 14:20

JAg använder för ankarkätting. Har ett ankarspel på styrbordssidan strax akter om winchen. Kätting löper ner under via ett rör som går ner mellan sovplatser i akterkojen. Lösningen är inte helt optimal då kätting kan stacka upp sig och proppa upp röret så jag får dra upp allt för hand.


Ett annat problem var att vi hade oljeläckage från backslaget så tvätt av kätting och rep var nödvändig, missade att göra rent röret tyvärr så nu mäste jag göra om det hela i höst / vinter (blir antagligen inte gjort förrän i vår 🙂 )


Skulle gärna ha ett förslag hur det går att hindra att kättingen stackar upp, gäller bpde för- och akterkättingbox.


Kjell Litwin
Medlem
Inlägg: 95

Reputation: 0
Re: Kölutrymme
on: September 9, 2011, 18:21

Har endast ett Bruce på 10 kg med 3 m kätting resten band. Är mycket sällan jag använt akterankaret. Ligger oftast på svaj med ordinarie ankare och enbart kätting.


I handelsflottan stod man nere i kättingboxen och hade en stor kättingkrok som man använde till att leda kättingen så den la sig på ett bra sätt. Detta är ju knappast att tänka på i våra båtar.


Ett problem som jag kan leva med (har inget rör där kättingen kan stoppa upp i) är att kättingen tvinnas så det bildas "knutor" få leda dessa förbi ankarspelet för handkraft. Detta gäller när jag ska lägga ankaret. Har haft svirvel vilket inte har hjälpt, använder numer en lyrchackel vilket inte gjort saken bättre (ej heller sämre). Finns säkert en förklaring till detta fenomen, men jag har tyvärr inte svaret.


Brukar samlas en massa skit i ankarboxen efter ett tag. Hur går du till väga när du ska göra rent nere i kölutrymmet?


arngrimur
Administratör
Inlägg: 42

Reputation: 0
Re: Kölutrymme
on: September 14, 2011, 06:26

Precis som du använder jag inte akterankaret mycket så det samlas inte så mycket skit. Jag brukar bara spola ut det på våren. Tar ut all ankarkätting och tvättar med en platt golvmopp och rengöringsmedel och det räcker bra. Sen är det bra att pumpa ut med länspumpen


Miguel Midhage
Moderator
Inlägg: 69

Reputation: 0
Re: Kölutrymme
on: September 16, 2011, 06:31

Hej! Kul att det skrivs i forumet! Appropå kölutrymmet (som jag f.ö. fick mig skarpt tillrättavisat av L-O Norlin, vill jag minnas, att det skall benämnas "hål-köl" 🙂 så var en av tankarna när Vagabond 31 konstruerades att batterierna skulle kunna placeras här. Det måste dock ha avsetts utrymmet bakom motorn. Idén är väl god, men för åtkomstens skull så är det inte enkelt. Jag har, likväl som Ni misstänker jag, tillbringat åtskilliga timmar med överkroppen hängande ner i utrymmet för att rengöra, arrangera pumputrustning, plocka upp tappade föremål etc. Under motorn: En färskvatten tank extra kanske? Ej så mycket inspektionsbehov som en dieseltank eller holdingtank. Mycket nöje. Miguel i nr 56 "Vattenvind"


Kjell Litwin
Medlem
Inlägg: 95

Reputation: 0
Re: Kölutrymme
on: November 5, 2011, 20:01

Börjat fundera på att lägga en tank för gråvatten under motorn. Då skulle jag kunna plasta igen utloppen vid pentry och toautrymmet. Sedan funderar jag på att lägga utloppet från skittanken strax ovan vattenlinjen. Resultatet blir att jag endast har ett intag under vattenlinjen och det är kylvattenintaget för motorn. Har haft båten i sjön två vintrar sedan 2005 när jag köpte henne. Tycker det har gått bra och framförallt är det bekvämt och seglingssäsongen blir ju inte kortare precis. Framöver kommer jag ha båten kvar vartannat år i vattnet. Med endast en genomföring minimerar jag risken haveri pga kylan.


Några tips om ovan tas gärna emot. Inte alltid man tänker rätt…:=)


aquatus
Medlem
Inlägg: 24

Reputation: 0
Re: Kölutrymme
on: November 10, 2011, 11:37

Hej till alla er på nya hemsidan. Hoppas det kommer fler. Till ämnet kölutrymme. Jag har inte haft access till detta utrymme någon gång. Motor och batterier är placerade över detta utrymme och hindrar åtkomst. Nu har jag tagit ur motorn och ska renovera motorutrymmet med ny ljudisolering och omdragning av slangar och kablar som tillkommit i efterhand. Samtidigt blir ju kölfickan fri för inpektion och rengöring(behövs sanerligen). Det är en bra plats för slagvatten så jag vill inte ta bort volymen till annat. En tank för gråvatten som Kjell önskar minskar åtkomligheten för rengöring och kontroll av länspump ytterligare. Jag efterlyser snarare en ytbeläggning i utrymmet där inte smuts kan få fäste, typ som självrengörnade fönster har. Något slag av nanoteknik,eller varför inte en formstabil plastsäck(med tanke på att länspumpen inte ska täppas till)som kan lyftas ur vid rengöring.


Kjell Litwin
Medlem
Inlägg: 95

Reputation: 0
Re: Kölutrymme
on: November 10, 2011, 17:20

Har förstått att Vagabonden är lite olika utfört runt motorn. För egen del så har jag ett tråg som fångar upp allt spill från motorn så kölfickan är i mitt fall helt ren. Det enda som kommer ner är vatten via masten när det regnar. Nivåbrytaren till el-länspumpen sitter på ett aluminiumrör som är monterat akterkant motorn. Lätt att ta upp om den behöver åtgärdas. Elpumpen med rensfilter sitter vid akterskottet i motorutrymmet. Det som krävt en viss rengöring är eventuellt fett som stänkt från packboxen. Kommer montera ett stänkskydd så hädanefter är det snyggt och fint ombord på nr.62. Inför vintern brukar jag spreja rengöringsmedel och skölja med vatten vilket har räckt för att få hela kölutrymmet rent.


Om jag ska montera en tank under motorn så måste jag ta bort bränsletanken och via det utrymmet har jag möjlighet att komma åt utrymmet under motorn. Man kan lämna en eller två decimeter mellan tank och köl om man vill ha utrymme för skvalpvatten. Vi får se hur långt jag hinner i mina planer. Just nu jobbar jag med att ta bort fötterna till mantågsstöttorna. Skruvarna får borras ur, de har fastnat helt i fötterna som är utav aluminium. Även mantågsstöttorna har fastnat. Har beställt ny fötter i syrafast vilket är det enda som fungerar. Har två nya fötter i aluminium (de kostar 296:- st), hålet håller samma mått som stöttorna så med andra ord är det svårt att isolera delarna från varandra. Man undrar vilket stolpskott som designat dessa fötter.


Kunskap och sunt förnuft går inte alltid hand i hand, tyvärr.


Miguel Midhage
Moderator
Inlägg: 69

Reputation: 0
Re: Kölutrymme
on: November 14, 2011, 11:05

Jag kan bara bekräfta att det är få anordningar på Vattenvind som ställt till så mycket förtret som fötterna till mantågsstöttorna.


Aluminiet korroderar år efter år och klämmer fast stöttorna så att de inte går att få upp. Jag vet inte hur många timmar jag tillbringat med slipstift för att få bort den invändiga oxiden.


Låsskruvarna till stöttorna har jag fått göra genomgående, med kupolmutter på motsatta sidan. Aluminium och RF skruvar passar som bekant inte bra ihop, och gängorna är borta sedan decennier.


De invändiga fodren i plast har spruckit för länge sedan, och de som finns att köpa är för stor ytter-diameter på. Jag har fått prova mig fram med olika alternativ. Flera lager krympslang fungerade ej, då det blir för mjukt. Nu har jag i ett par års tid använt mig av utvändiga skarvhylsor till PE-rör. De passar hyggligt. Något korta, men man får montera två ovanpå varandra.


Mycket nöje


Miguel i nr 56 Vattenvind


susieQ
Administratör
Inlägg: 72

Reputation: 0
Re: Kölutrymme
on: July 21, 2014, 17:21

Ang. korrosion i mantågsstöttefoten:

Så fungerar det nog att smeta in mantågsstöttorna i "Tef-Gel". En produkt som aluminiumbåtsägare använder i stor utsträckning, när de skall skruva rostfritt genom aluminium. En slags isolerande produkt.


Ang. utrymmet under motorn:

Här är det flera förstabyggare som byggt tank av divinycell, ofta bränsletank. Man har då penslat insidan av tanken med flera lager epoxi. Andra som byggt för långfärd har plastat två extra bottenstockar där istället för tank.


På min båt har jag ingen tank eller bottenstockar under motorn, men en dyvike-förskruvning i brons längst ner i kölsvinet, som man kan skruva ut när båten står på land. Idéen är att man på detta sätt kan spola ur kölsvin och motortvätta motorn etc.


Sen finns det som alla säkert redan vet en liten poäng med stort kölsvin ur säkerhetssynpunkt (åtminstone på långfärd). Batterier, elsystem och liknande blir inte översvämmade vid första bästa våg som tar sig ner i båten, eller om man på annat sätt tar in vatten.


Sidor: [1]
WP Forum Server by ForumPress | Lucid Crew
Version: 1.8.2 ; Sidan laddades på: 0.031 sekunder.