Forum

 

Gäst  

Welcome Guest, posting in this forum requires registrering.

Sidor: [1]
Ämne:Backmanövrar i trånga hamnar
susieQ
Administratör
Inlägg: 72

Reputation: 0
Backmanövrar i trånga hamnar
on: November 16, 2011, 23:19

Hej!


Att Vagabonden ibland kan vara besvärig att backa i trånga utrymmen när vinden ligger på "fel" kan nog flera medlemmar hålla med om. Att backa ut ur naturhamnen i Svenska högarna vid stark nordlig vind var ingen höjdare, tycker jag. Men att installera en bogpropeller på en 31-fotare har jag ingen lust med.


Kan vi inte diskutera metoder för att få Vagabonden att styra som man vill? Det finns nog en hel del knep i detta ämnet?


Problemet är ju att Aktern genast vill upp i vind oavsett hur man styr vid back, i allt förutom mycket svag vind. Här kommer några tips på tänkbara manövrar.


1. Om man ska backa ut och har vinden in föröver kan man ta ut lite rullfock och skota åt styrbord eller babord för att med svag back hjälpa båten i önskad riktning under sin backmanöver. När båten nått önskad riktning släpper du skotet och kör maskin framåt.


2. Om man ska backa och har vinden in akterifrån någonstans och inte vill styra med aktern mot vinden hissar man en bit av storen och skotar hårt åt styrbord eller babord, för att på så vis driva aktern bort från vinden i önskad riktning. När man nått önskad riktning släpper man storskotet helt, båten slutar snurra, och då maskin framåt.


3. Den här kan förstås de flesta redan: Om du ligger långskepps vid en kaj, hårdvind kommer från samma riktning som den hårda betongkajen, och du har inte plats att åka framåt och vända utan du måste backa ut. Om du backar kommer aktern vilja dra mot kajen och du kommer skrapa emot: Lägg ett rep på aktre styrbords knap och till kajen. Kör sedan framåt och full styrning mot styrbord. Båten rör sig långsamt mot styrbord, när du nått önskad riktning, ta hem tampen.


Nummer 1 och 2 är obeprövade men fungerar utmärkt i min fantasi.


Hur gör DU? Vad finns det mer för knep?


Mvh

Fredrik


aquatus
Medlem
Inlägg: 24

Reputation: 0
Re: Backmanövrar i trånga hamnar
on: November 17, 2011, 21:51

Hej På den tiden jag seglade folkbåt så fungerade det att manöverera med segel, men jag har inte provat med vagabonden. Sedan jag bytte till trebladig propeller är det lättare att styra med motorpådrag. Vid långsides försöjning till kaj vill jag ha BB sidan mot kajen, då drar proppellern aktern åt SB med ett mothåll på stäven. Problemet är om kajen är högre än relingen då tar peket emot. Vid starkt vindtryck mot båten kan det ändå inte fungera. Då får man ta hjälp från båten framför att komma ut med stäven.

Jag är idel öra att se vad den här stråden löper.

Aquatus


Miguel Midhage
Moderator
Inlägg: 69

Reputation: 0
Re: Backmanövrar i trånga hamnar
on: November 25, 2011, 15:03

Hej!


Ett intressant ämne: Hur man manövrerar en långkölad båt utan bogpropeller i trånga utrymmen med bibehållen kontroll. Vi har säkert alla våra knep, och jag kan dela med mig av mina.


Vid färd framåt drar Vattenvinds akter åt babord = vi girar bäst åt styrbord. När vi backar drar vår akter åt styrbord = vi girar bäst åt styrbord.


Gas-Back

Vid färd bakåt och vid låga farter är det svårt att manövrera med rodret om man skall åt ”fel” håll. Propellereffekten och vattenströmningseffekten utmed undervattenskroppen är för dominerande. Man måste snabbt komma upp i en sådan fart att rodrets verkan börjar få övertag över propellerns och strömningens påverkan. = Mycket kraftigt och bestämt gaspådrag.


Vid färd framåt i trånga utrymmen och kraftig gir åt babord (= sämsta sidan) ger vi mycket kraftigt och bestämt gaspådrag under några sekunder (= fart) samt hastigt gasavdrag några sekunder (=rodret får verka). Detta gör vi omväxlande.


Manövrering mha linor

Efter ett kapitel i en bok av Richard Simpkin, ”Sjömanskap för längfärdsseglare” Som behandlade ämnet ”Manövrering mha linor”, så har vi framgångsrikt använt oss av löplinor runt föremål på land och åter till båten. När man fått fören i rätt riktning dras linan hastigt tillbaks till båten. Kräver oftast att man är två samt i vissa fall att man har dinge för att få linan iland.


Kastlina

En kastlina för att få i land en lina till någon på land för manövrerings-hjälp med linan. Vi har en skinn-påse fylld med balanseringsvikter av bly från däcksverkstad. Vikt ca 1,5 kg. 30 m lina. Man klarar att kasta ca 15-18 m. Linan ca 4 mm smidig och stuvas så den löper ut lätt. Brottgräns ca 200 kg, vilket räcker väl för manövrering.


Ytterligare att beakta

Kraftig motor och fast trebladig propeller hjälper.

Minska vindfånget, fäll ner sprayhood, stuva vad som är praktisk möjligt under däck och tag ner skyddet över förseglet.


Mycket Nöje


Miguel i nr 56 ”Vattenvind”


susieQ
Administratör
Inlägg: 72

Reputation: 0
Re: Backmanövrar i trånga hamnar
on: November 25, 2011, 22:52

Citat från Miguel Midhage på November 25, 2011, 15:03

Vid färd framåt drar Vattenvinds akter åt babord = vi girar bäst åt styrbord. När vi backar drar vår akter åt styrbord = vi girar bäst åt styrbord.


Detta beror väl på att du har en vänstergängad propeller?


Detta bör vi nämna att det är vettigt att känna till om sin båt, om propellern är höger- eller vänster-gängad. Min propeller på min Yanmar 3GMD är högergängad. Så aktern vill lite åt styrbord vid låg fart framåt.


Miguel Midhage
Moderator
Inlägg: 69

Reputation: 0
Re: Backmanövrar i trånga hamnar
on: November 27, 2011, 19:47

Ja det är alldeles riktig. Propellern är vänstergängad. Jag ville bara vara lite övertydlig. Jag har själv alltid haft svårt att följa resonemang kring höger- och vänstergängad propeller i skrift så därav att uttrycken bleve på ett sådant sätt. Hur många andra manövrerar med linor och "retrieval line" 😀

Mycket Nöje

Miguel i nr 56 Vattenvind


susieQ
Administratör
Inlägg: 72

Reputation: 0
Re: Backmanövrar i trånga hamnar
on: November 28, 2011, 12:17

Jag läste (i Vagabonds säljbroschyr) att man inte skall ha fullt roderutslag vid back då rodret inte verkar korrekt då. Bra att veta!


arngrimur
Administratör
Inlägg: 42

Reputation: 0
Re: Backmanövrar i trånga hamnar
on: December 12, 2011, 15:31

Mitt bästa tips är att ha lite fart och sen lägga backslaget i neutralt. Då reagerar båten bättre på roderverkan. Tyvärr fungerar detta inte alltid då det blåser mycket. Annars är det kraftiga motorrörelser under kort tid fram resp. bak som får båten att vrida sig.


Skulle vara intressant att test hur den reagerar med en liten bit av focken uppe


susieQ
Administratör
Inlägg: 72

Reputation: 0
Re: Backmanövrar i trånga hamnar
on: December 5, 2012, 19:19

Måste säga att jag kommit över det där med manövrar i trånga utrymmen. Det var en övergående period av förskräckelse när jag bytte bort min fenkölade linjett 30 till fördel för den långkölade Vagabonden. Nu vet jag hur jag kan och inte kan styra Vagabonden och känner mig inte längre obekväm med detta. Träning ger färdighet! Och träning fick jag mycket av nu när jag gick över 2000 kilometer för motor genom Europas kanaler! 🙂 Med en mast som stack nästan 2 meter både i fören och aktern fick man ha koll på hur man styrde i slussar och marinor.


Jag har märkt att styra på backen går utmärkt bara jag kommer upp i cirka 1 knop. Man ska heller inte ge maximalt roderutslag vid back för då ligger rodret i för många grader och minskar sin styrförmåga.


Glada Vagabondhälsningar

Fredrik


Sidor: [1]
WP Forum Server by ForumPress | Lucid Crew
Version: 1.8.2 ; Sidan laddades på: 0.021 sekunder.