Forum

 

Gäst  

Welcome Guest, posting in this forum requires registrering.

Sidor: 1 [2]
Ämne:Boding Segel?
Leif
Medlem
Inlägg: 11

Reputation: 0
Re: Boding Segel?
on: February 27, 2012, 14:38

Så er min fok ankommet. Ser godt ud, kraftig dug og omfattende forstærkninger. Jeg havde bestilt det som et hårdvindssejl, så det er ok.

Nu får vi se til april, hvordan det ser ud, og hvordan det er at sejle med.


Kjell Litwin
Medlem
Inlägg: 95

Reputation: 0
Re: Boding Segel?
on: May 4, 2012, 17:31

Har nu provseglat mina nya segel från Boding, stor och genua 2. Blev några timmar i Mälarens skiftande vindar. Allt verkar OK, vill dock ha lite mer tid under segel innan jag kan uttala mig fullt ut. Kvaliten på sömnadsarbetet och passformen är jag nöjd med så jag ger Boding en stjärna i kanten.


Nu gäller det att ta hand om dessa segel på ett bra sätt framöver.


Seglarhälsningar

Kjell

s/y Selene nr. 62


Leif
Medlem
Inlägg: 11

Reputation: 0
Re: Boding Segel?
on: May 9, 2012, 07:12

Så er min selvskødende fok monteret og afprøvet. Perfekt sejl til hårdt vejr. Relativt flad profil som ønsket, syet i kraftig dug og forsynet med ekstra forstærkninger. Det ser godt ud og venter bare på en god kuling! Thumbs up for Boding!


arngrimur
Administratör
Inlägg: 42

Reputation: 0
Re: Boding Segel?
on: May 14, 2012, 16:46

Vi köpte ny stor och genua till vår Allegro 27. Vi seglade bara med dem i 2 år innan vi sålde den för Vagabonden men där passade allt bra från början. Tycker däremot så här i efterhand att genuan svepte alldeles för nära däck så det var svårt att se under den.


Köpte däremot en helt ny stor i år från Lundh, denna var inte 100% i passform, inte deras fel utan pga att vi har en targabåge på över sittbrunnen som gör att vi inte har 90 grader i vinkel mellan bom och mast. När vi påpekade detta efter att hissat seglet en första gång sa de på Lundh att det bara var att komma in så fixar de ändringarna. Trevligt att seglet dessutom sys här i Göteborg. Dyrare än Boding men kvalitet rakt igenom och personlig service. Det är värt lite också.


susieQ
Administratör
Inlägg: 72

Reputation: 0
Re: Boding Segel?
on: July 30, 2012, 19:14

Har provseglat min nya genua 1:a och stor från Boding och är mycket nöjd med form och kvalitetsintryck på bägge segel. Seglena är precis vad jag förväntatat mig och beställt.


Sidor: 1 [2]
WP Forum Server by ForumPress | Lucid Crew
Version: 1.8.2 ; Sidan laddades på: 0.018 sekunder.