Forum

 

Gäst  

Welcome Guest, posting in this forum requires registrering.

Sidor: [1]
Ämne:Bordgenomföring
aquatus
Medlem
Inlägg: 24

Reputation: 0
Bordgenomföring
on: February 17, 2012, 10:26

våra båtar börjar nu komma till åren och frågan om att byta genomföringar gör sig påmind då och då. Jag har inte några synliga syntom att det är dags, men det kan vara andra faktorer och /eller orsaker att byta. Vad har ni på forumet för åsikt om detta, och vad säger försäkringsbolaget. Obligatorisk besikting av båtar äldre än 25 år ska ju också göras. Vad säger besiktningen om genomföringar.

/Aquatus


susieQ
Administratör
Inlägg: 72

Reputation: 0
Re: Bordgenomföring
on: February 17, 2012, 13:35

Jag har just bytt mina genomföringar och ventiler/kranar som var original, i samband med att jag slipade botten plastren och epoxybehandade botten. Inte för att det var något fel på genomföringarna, men jag tyckte att 29 år i tjänst fick räcka, och vi ska ut och långsegla nu till sommarn och önskar ha det fräscht på alla väsentligheter.


Äldre kopparlegeringar från (70 & 80-talet?) hade ibland problem med avsinkning. Dvs att zinken försvann från kopparn och bildade små kratrar i ytskiktet (som säkerhetsbesiktningsmän ofta skrapar och tittar efter), vilket resulterar i att materialet blir sprödare och enklare går sönder. Jag hade inga kratrar i ytskiktet, men bytte ändå. Kanske var det dyrare bronsgenomföringar som satt på som standard (som inte har detta problem). Jag ser då ingen skillnad.


När man ska välja material till de nya genomföringarna och vill ha försänkta genomföringar som sitter som original på vagabonden, så finns det tyvärr ingen bronsvariant att köpa (som jag hittade iaf). Det finns vanliga utanpåliggande bronsgenomföringar att köpa, men då måste man plasta en del först, så att försäkningarna i undervattenskroppen försvinner. Eftersom jag ville behålla de försäkta genomföringarna så var det genomföringar i plast, koppar eller rostfritt jag hade att välja mellan vid nyköp. Plast kändes lite sådär, och rostfritt har jag hört att det mycket snabbt kan ätas upp av galvanisk korrision om båtgrannen har en felkopplad landström eller liknande. Om det är sant eller inte vet jag inte. Jag fick helt olika besked från de besiktningsmän och båtkonstruktörer som jag rådfrågade. Alla hade en extrem åsikt i ena eller andra riktningen. Därför valde jag nya genomföringar i koppar. Det är iaf beprövat. Dagens kopparlegeringar sägs också vara "avsinktningsfria". En person på Navimo berättade också att moderna koppargenomföringar är "förglasade". Exakt vad det innebär vet jag inte men de har kanske någon sorts ytskikt som inte fanns förr.


Efter att genomföringarna var monterade med sikaflex så epoxybehandlade jag hela undervattenskroppen. så de sitter nu supertätt under glashård lösningsmedelsfri epoxy. Då slipper man även eventuella reaktoner mellan genomföringen och kopparn i bottenfärgen.


På min vagabond satt det en del röda skruvventiler som jag misstänker inte är tänkt att användas i marina sammanhang. De var rostiga och kändes skrangliga. Man ser heller inte om ventilen är stängd eller inte utan måste känna efter. Jag bytte till vanliga kulventiler med spak. Då ser man om det är stängd eller ej.


Miguel Midhage
Moderator
Inlägg: 69

Reputation: 0
Re: Bordgenomf���¶ring
on: February 28, 2012, 12:43

Hej

Vi har bytt 4 av 6 bordgenomföringar, från att ha varit skjutventiler till kulventiler.

Vi hade en incident med att en axel till ett vred till en skjutventil gick rakt av vid vanlig manuell vridning. Brott-ytan var koppar-röd, och det man kommer att tänka på är just ur-lakning av zinken.

Ventilen fastande i stängt läge, och var till den automatiska själv-länsen. Det skedde i samband med sjösättning. Vi hade en läcka vid ett roderfäste, så situationen blev snabbt kritisk, och vi fick torrsätta båten direkt, då vattnet steg i kölutrymmet, utan möjlighet att länsa. Efter detta tillbud har vi bytt till nya kulventiler där det kännts osäkert med de gamla skjutventilerna.

Det har också lett till att vi stänger alla ventiler när vi lämnar båten mer än något dygn. Syftet är funktionskontroll/konditionering av genomföringarna.

Mot bakgrund av ovan, tycker jag nog att det kan vara motiverat att "Ta i lite extra" i ventilerna när båten står på land. I vårt fall så fanns det ingen möjlihet att se om axeln var i dåligt skick, då brottet blev inne i ventilen, dolt av låsmuttern.


Miguel i nr 56 "Vattenvind"


susieQ
Administratör
Inlägg: 72

Reputation: 0
Re: Bordgenomföring
on: July 30, 2012, 19:27

Rättelse: jag bytte till genomföringar i mässing, inte i koppar. skrev fel.


Sidor: [1]
WP Forum Server by ForumPress | Lucid Crew
Version: 1.8.2 ; Sidan laddades på: 0.012 sekunder.