Forum

 

Gäst  

Welcome Guest, posting in this forum requires registrering.

Sidor: [1]
Ämne:AGM Batterier
arngrimur
Administratör
Inlägg: 42

Reputation: 0
AGM Batterier
on: April 9, 2012, 08:25

Hej!


Är det någon som har erfarenhet av AGM batterier i allmänhet och Biltemas AGM batterier i synnerhet. Jag behöver köpa en ny uppsättnig av förbrukningsbatterier och vill då gärna ha AGM pga dess urladdningskapacitet och laddström.


susieQ
Administratör
Inlägg: 72

Reputation: 0
Re: AGM Batterier
on: April 21, 2012, 14:36

Jag har två AGM-batterier på 200Ah styck. Fungerar bra. Några fördelar med AGM är att de håller laddningen mycket bra exempelvis på vintern (ingen underhållsladdning behövs) och även att de klarar att ta emot mer laddning snabbare än vanliga blybatterier, vilket är bra om man vill ta emot maximalt med laddning från sin motorgenerator. En annan fördel är att de erbjuder mer flexibilitet vid monteringen, de kan stå lite hur som helst, ungefär som Gel-batterier. AGM är också mer stryktåliga, dvs de klarar djupa urladdningar bra. Kort sagt så är dom helt enkelt bättre än vanliga blybatterier (men mycket dyrare). Inte flest Ampere per krona direkt.


Om du har en solpanel med en avancerad spänningsregulator så brukar man behöva ställa om dom till batterityp AGM.


arngrimur
Administratör
Inlägg: 42

Reputation: 0
Re: AGM Batterier
on: April 23, 2012, 05:52

Tack för svaret. Är det verkligen nödvändigt att ställa om laddaren? Jag trodde att det var samma laddspänning på AGM batterier som på vanliga batterier, dvs. 14.7 V. Detta till skillnad mot gelbatterier som ska laddas på 14.2 V.


susieQ
Administratör
Inlägg: 72

Reputation: 0
Re: AGM Batterier
on: April 23, 2012, 18:31

Jag har en modern laddningsregulator. Den laddar i cykler och underhållsladdar på olika vis för olika batterityper. Jag minns inte exakt vad skillnaden i regulatorns beteende är mot olika batterityper, men jag tror det har att göra med slutskedet på laddningen alternativt underhållsladdningen. Allt för att maximera batteriets livslängd och välmående. Nödvändigt och nödvändigt. Det är väl mer om din regulator har stöd för olika batterityper.


Sidor: [1]
WP Forum Server by ForumPress | Lucid Crew
Version: 1.8.2 ; Sidan laddades på: 0.01 sekunder.