Forum

 

Gäst  

Welcome Guest, posting in this forum requires registrering.

Sidor: [1]
Ämne:Jipp-broms
Kjell Litwin
Medlem
Inlägg: 95

Reputation: 0
Jipp-broms
on: November 20, 2012, 18:30

Under Bilder finns ett förslag på en jipp-broms som de flesta kan plocka ihop utan att bli ruinerad. Det mesta kanske finns i skrotlådan annars blir det att handla i butik. Har använt bromsen denna sommar och har endast gott att säga om funktionaliteten. Har använt den bl.a. vid gipp i ca. 15 m/s i regn (var osäker om regnet skulle försämra funktionen, allt bygger ju på friktion men regnet fungerade inte som smörjmedel). Måtten är inte på något sätt uträknade, har tagit vad som fanns att tillgå i "bra att ha lådan". Men för att ni ska få en uppfattning av storleken så kommer lite basfakta.


Rörets diameter är 52 mm, längd 75 mm. Ringbultarna M8 (denna storlek är att föredra pga att öglan är kraftigare vilket sliter mindre på linan). Bultarna till plåten är oxå M8, på dessa bultar sitter rörhylsor som förhindra slitage mot gängorna. Använd låsmuttrar. Att tänka på är att ringbultarna ska vara rörliga dvs inte dras fast emot röret. Använder ett syntetband med isydda ringar för att fästa jipp-bromsen till bommen. Remmen läggs två varv runt bommen strax akter om kicktaljan. Bilden visar att linan är lagd tre varv runt röret men efter utprovning så passar 5 varv bättre för storens segelyta. Linan, vanlig fallina (polyester med hölje), är 8 mm och dras via schacklar i relingslisten till sittbrunnen. Vid lättare vindar kommer bommen inte att gå över pga friktionen och då är det enkelt att lossa på linan i sittbrunnen för att låta bommen komma över. Går oxå att ha förre törnar runt röret vid lätta vindar men är lite omständigt om man ska justera var gång vinden ändrar styrka.


Jippbromsen fungerar som en preventergaj men har den fördelen att seglet gippar över under kontrollerade former utan att belasta något som kanske brister om man använder en fast preventer. Fungerar oxå bra när man vill ha kontroll på bommen i svag vind och gammal sjö. Om man övergår från läns till kryss så är det bara att lossa linorna i sittbrunn så är det inget som hindrar bommen rörelser när man slår. Rigga till den vid behov går snabbt, själv har jag den permanent hängande under bommen. Efter att ha använt den i sommar så har jag svårt att tänka mig en undanvindssegling utan jipp-bromsen.

Lycka till!


aquatus
Medlem
Inlägg: 24

Reputation: 0
Re: Jipp-broms
on: November 27, 2012, 14:27

Suveränt bra ide´och enkelt att göra själv med bågfil, gradfil och borr, samt ett skruvstycke. Du har fäst "rullen" med band runt bommen, men måste "rullen" vara så lös (flexibel) i sin infästning till bommen. Kan man tänka sig att komplettera konstruktionen att fästas direkt i bommens spår, kanske med en led i bommensriktning. Jämför hur rev- och skotöglorna är infästa.

/aquatus


Kjell Litwin
Medlem
Inlägg: 95

Reputation: 0
Re: Jipp-broms
on: November 28, 2012, 21:49

Går jättebra att använda fasta fästpunkter. För min del så hade jag fått borra ur popnitarna som håller något av ändbeslagen vilket jag tycker var onödigt. Fördelen med rem så slipper du borra och eventuellt lägga pengar på beslag. Detta med band börjar bli mer och mer populärt pga att syntetmaterialen är oftast starkare än stålbeslagen. Se på båtarna som deltar i Volvo Ocean race. Ska lägga ut en bild när jipp-bromsen sitter på bommen så får du en uppfattning hur det ser ut.


Lycka till!


Sidor: [1]
WP Forum Server by ForumPress | Lucid Crew
Version: 1.8.2 ; Sidan laddades på: 0.018 sekunder.