Forum

 

Gäst  

Welcome Guest, posting in this forum requires registrering.

Sidor: [1] 2
Ämne:Om Vagabonden
Koster
Medlem
Inlägg: 3

Reputation: 0
Om Vagabonden
on: August 29, 2013, 22:38

Det er väl inte ovanligt at vi båtägare vil vara benägen at tala positivt om egen båt kanske särskild i samtal med ägare av andre båttyper och detta gäller väl också vi Vagabondägare. Men vi har verkligen en bra båt!


Och i Vagabondklubben kan vi väl alla instämma at Vagabonden er en mycket bra båt med goda segelegenskaber och at den är et solitt bygge.


I sin bok 700 Segelbåtar i Test skrivar Curt Gelin om Vagabonden bl.a. följande: Segelegenskaberne är bra för en långkölare. Båten känns relativt lätdriven, den har god fart för sin typ, rör sig lugnt och spårar utmärkt på sin kurs. Men den är också vekare, då riggen är väsentligt högre. Roderkänslan är solid, tung och båten balanserer väl. I lång sjö har båen gott driv, men i krabb sjö stoppar de fylliga linjarne.


Vidare om bygget skrivar Gelin bl.a. följande: Konstruktionen er mycket kraftig. Skrovet er handupplagt med sandwichlaminat och divinycell som distansmateriel. Fordelen er god vridstadga.


Bemärkningen om, at Vagabonden er vekare (?) gällar kanske Vagabonder med den högre mast (14,5 m) med masten genom däck. På vor Vagabond er masthöjden ca. 12,5 m (masten står på däck) och vi tycker i alla fall at Vagabonden är myket styv.


Hälsningar


Hans Jörgen


Kjell Litwin
Medlem
Inlägg: 95

Reputation: 0
Re: Om Vagabonden
on: September 2, 2013, 17:33

Vår båt, Selene nr.62, mäter 14,63 från vattenytan till ovansidan topplanternan. Inte heller jag tycker att båten är vek. Men då ska man ha i åtanke att mitt största försegel är en genua 2 (32,7 kvm). Masten står i stort sett rakt i båten vilket gör att den inte är speciell tung på rodret. Kan bara konstatera att jag är nöjd med båten (en bogpropeller är dock inte helt fel att ha).


För övrigt hoppas jag alla har haft en fin sommar. Själv blev det en tur till Polen, Litauen och Lettland innan vi seglade hem via Fårösund på Gotland. Min tyska skotning har fungerat över förväntan. Nu har vi bra skydd bakom vår dodger och den lilla sprayhooden som sitter på akterkant till dito. Finns bilder att se på i bildbanken.

Hälsningar

Kjell, s/y Selene


susieQ
Administratör
Inlägg: 72

Reputation: 0
Re: Om Vagabonden
on: October 27, 2013, 13:35

Folk talar ju om två typer av styvhet: begynnelsestyv och slutsyv. Den ena beror mest på skrovformen (bred häck = begynnelsestyv) och den andra hur tung och djup köl man har (=slutstyv).


Vagabonden är mycket Slutstyv pga den tunga och djupa kölen, men inte särskilt begynnelsestyv, pga den smala häcken och höga riggen.


Man lär sig sin båt efter ett tag. Första säsongen uppfattade jag vagabonden som ganska vek, men nu när jag skotar lösare och storen något i lä har jag aldrig några problem med lutning.


susieQ
Administratör
Inlägg: 72

Reputation: 0
Re: Om Vagabonden
on: October 27, 2013, 13:37

PS! Det är vår båt Vagabond nr 17 som är med på bild i boken!


Miguel Midhage
Moderator
Inlägg: 69

Reputation: 0
Re: Om Vagabonden
on: November 4, 2013, 09:33

Hej!

Ja, masthöjden påverkar säkerligen en hel del. Jag har därför blivit mer o mer noggrann när det gäller trimmningnen av övre delen på storseglet.

Vi har den höga riggen och jag gjorde reflektionen ett flertal gånger i mastkranen vid på och av montering av VHF och Windex: Mha ett pekfinger kan man med lätthet vicka båten från sida till sida!

Därför har jag experimentrat med att öppna upp storseglet mha rodkick och skotvagnen, dvs twista storen mycket, och det hjälper till en hel del då vinden friskar i.

Extremfallet är om man helt släpper på kicken, samt har storskotsvagnen helt uppe i lovart. Då spiller man ut mycket vind ur seglet, och det blir nästan som att ta ett rev!

Motsatsen med stängt akterlik och stängd topp, dvs hårt ansatt kick samt skotvagnen i mitten eller i lä om mitten, ja då kränger hon tidigare och mer!

Öppen eller stängd topp ger mao påtagliga skillnader på "Vattenvind".

Ni kan ju experimentra lite och delge hur Era Vagabonder uppträder. Alltid intressant.


Mycket Nöje


Miguel i nr 56 "Vattenvind"


Kjell Litwin
Medlem
Inlägg: 95

Reputation: 0
Re: Om Vagabonden
on: November 4, 2013, 13:34

På vår segling till de baltiska länderna denna sommar fick vi en kuling över oss som byggde upp en mycket hög och kort sjö strax utanför Polen. Vi slörade med ett djupt rev i storen som var helt utsläppt. En bit av genuan var också med i leken. Vinden 15-16 m/s enligt vädertjänsten. När vi befann oss på vågkrönen så fanns det en tendens där sjön ville vrida upp båten mot lovart. Provade då ett knep jag läst om, nämligen att hårdskota genuan midskepps. I mitt fall så fäste jag skothornet till travaren som spinnakerbommen kopplas till på framkant masten. Med genuan planskotad i denna position så tryckte vinden ner stäven när tendensen att lova upp gjorde sig påmind. Tycker annars att det fungerar bra när sjön inte är så kort och hög som den vi råkade ut för vid detta tillfälle. Genuan har ju ingen drivande funktion vid detta läge men med storen och kulingvind så håller man maxfart ändock. Något att prova på när inget annat fungerar.

Lycka till!


aquatus
Medlem
Inlägg: 24

Reputation: 0
Re: Om Vagabonden
on: November 21, 2013, 12:44

Om masten står på däck eller är genomgående så är väl höjd över däck densamma. Frågan är då finns det ett alternativ med låg rigg och i så fall vilka dimmensioner är det då?


Kjell Litwin
Medlem
Inlägg: 95

Reputation: 0
Re: Om Vagabonden
on: November 22, 2013, 15:18

Oftast blir genomgående mast (bättre stagning) något klenare jämfört med en som står på däck vid lika stagning. Höjden på masten har ju konstruktören (inte sällan är masttillverkaren med på ett hörn)beräknat utifrån båttypen.

Sedan kan man ju lägga till eller för den delen minska på höjden utifrån egna önskemål. En lägre mast ställer inte till några problem (hållfasthetsmässigt) medan en högre mast tummar på stagningsvinklar och därmed risken för framtida haverier. Bra med hög mast vid lätta vindar, nackdelen är att man får reva tidigare. Lägre höjd på masten "segar" när vinden är svag men kanske känns tryggt vid kulingvindar. Sedan finns ju alltid praktiska problem som gör att man kanske vill korta masten exempelvis för att slippa en broöppning var gång man lämnar hemmahamnen.


Kan tänka mig att halvfabrikat kan ha olika höjd på masterna (inom rimliga gränser), inte sällan köps master och andra delar begagnade och då blir det ju inte skräddarsytt så att säga.


Kjell s/y Selene nr.62


aquatus
Medlem
Inlägg: 24

Reputation: 0
Re: Om Vagabonden
on: November 24, 2013, 16:59

Hej Kjell jag tolkar ditt svar så att det inte finns något standardalternativ med låg rigg för Vagabonden.Jag drar mig till minnes Svekers S/Y Nanoq som tappade masten utanför Brasilien och bärjade sin mast och kortade av den till första revningen och fortsatte sin seglats runt kaphorn utan att sakna den förlorade stumpen.

Hur ofta är det under era seglatser med första revet intaget?

/aquatus


Miguel Midhage
Moderator
Inlägg: 69

Reputation: 0
Re: Om Vagabonden
on: November 25, 2013, 06:55

Hej

Vid bidevind och kryssfock och stor får vi ta första revet på "Vattenvind" vid 7-8m/s. Vi har 3 rev i storen.


MM i nr 56


Sidor: [1] 2
WP Forum Server by ForumPress | Lucid Crew
Version: 1.8.2 ; Sidan laddades på: 0.023 sekunder.