Forum

 

Gäst  

Welcome Guest, posting in this forum requires registrering.

Sidor: 1 [2]
Ämne:Om Vagabonden
Kjell Litwin
Medlem
Inlägg: 95

Reputation: 0
Re: Om Vagabonden
on: November 26, 2013, 19:56

kan mycket väl tänka mig att en kortare mast i de farvatten Nanog befinner sig inte hämmar alltför mycket på farten. Blåser ju mer än lovligt där;-)


Själv tar jag gärna ett rev i hamn innan jag ger mig ut om prognosen lovar vindar som kräver rev senare (är bekväm av mig). Så länge det är skyddade vatten dvs ingen sjö som bromsar så tycker jag inte att jag tappar speciellt mycket i fart. Vi har endast två djupa rev i storen, nedan kan du se hur vi har det på segelfronten.

1. Storens totala yta: 25.7 m2

2. Storens yta med rev 1 taget: 16.7 m2

3. Storens yta när rev 2 är taget: 9.96 m2


4. Genuans total yta: 32.7 m2

5. Genuans yta när 30 cm inrullat: 29.3 m2

6. ’’ ’’ 60 cm inrullat: 26.3 m2

7. ’’ ’’ 90 cm inrullat: 24.2 m2

8. ’’ ’’ 120 cm inrullat: 21.5 m2 (används sällan pga dålig form bidevind)


Vid vindar, skenbar vind, på +12 m/s så har vi bekväm segling med 1 rev i storen och kryssfocken (14 kvm)satt på inre förstaget.


Gällande Sverker på Nanog, är det någon som vet hur det går för honom dessa dagar?


/Kjelle s/y Selene nr.62


aquatus
Medlem
Inlägg: 24

Reputation: 0
Re: Om Vagabonden
on: December 2, 2013, 11:12

När vi nu diskuterar riggen vill jag höra om någon känner till hur vanligt det är med dubbla spridare på vagabonden. Jag har ett foto av Eggils båt seglandes med ett rev och stagfock i bidevind. Hans båt hade tydligen dubbla spridare.

/aquatus


aquatus
Medlem
Inlägg: 24

Reputation: 0
Re: Om Vagabonden
on: December 2, 2013, 14:55

Återkommer till hög resp låg rigg. På hemsidan under rubr. "Om vagabond 31" nämns 'västkustrigg', vilket jag tolkar som låg rigg. Vilka mått har den?

/aquatus


Miguel Midhage
Moderator
Inlägg: 69

Reputation: 0
Re: Om Vagabonden
on: December 16, 2013, 10:07

Hej på Er! Jag tog mig friheten att kontakta en av "Albatrosserna" i föreningen, dvs en som både byggt och seglar Vagabonden fortfarande. Per Lundell har kommenterat hög o låg rigg enligt nedan:


"Hej,


Benämningen Västkustrigg har jag inte hört förut, men när vi byggde kunde vi välja mellan två riggar, en drygt 12 m och en ca 13,4 m över däck. Jag tror den lägre riggen hade något klenare mastprofil. Själv har jag den högre och kraftigare (och tyngre) riggen. Tveksamt om det var så mycket vunnet med den högre riggen. Alla har väl haft lite problem med lovgirighet. I princip "passar" full stor bara ihop med genovan och kryssfock med revad stor om det blåser lite. Planingsrevet kan man också leka lite med om man har ett sådant. Själv har jag flyttat fram förstaget 80-90 cm (minns ej exakt) vilket gett en helt ny båt som balanserar hyfsat på alla vindar oavsett segelsättning. Några vagabönder valde att placera masten lite längre fram än plattan på däck. Jag tror inte att det minskade lovgirigheten märkbart, för samtidigt flyttar man ju fram vikt och trycker ner fören, men vet ej säkert hur det föll ut.


Hälsn Per"


Mvh

Miguel


Kjell Litwin
Medlem
Inlägg: 95

Reputation: 0
Re: Om Vagabonden
on: December 17, 2013, 13:42

På vår båt, nr. 62, har vi masten placerad mer förut än tidigare modeller. Tror skiftet av mastplacering kom någonstans vid båt nr. 17. Vi har även den tyngre mastprofilen, sedan tillkommer 45 m kätting + 16 kg ankare ute på peket. När jag står på bryggan och ingen är i båten så ligger hon parallellt med vattenlinjen, här utgår jag ifrån att tidigare ägare inte justerat vattenlinjen. I den bästa av världar så borde båten utan besättning ombord flyta lite på näsan och inta rätt flytläge först när besättningen kommer ombord varav några ska belasta sittbrunnen. Nu sätter hon sig lite på häcken när jag och min sambo tar plats i sittbrunn (och vi är normalviktiga). Det jag borde göra är att stuva om lite i båten, som det är nu så är det rätt tomt i förpiken pga att det är lite bökigt att komma åt stuvfacken jämfört med facken under salongskojerna. Per har rätt i lateralplanet ökar förut om stäven trycks ner och det i sin tur ökar lovgirigheten, se bara på alla engelska kuttrar med djupa förskepp som var tvungna att föra segel på långa bogspröt för att kompensera lovgirigheten. Tror dock att i Vagabondens fall så är ökningen av lateralplanet försumbart i förhållandet av nya läget av segelcentrum som framflyttningen av masten orsakar. Är osäker på hur mycket masten flyttades föröver, har hört både 17 respektive 24 cm. Någon som vet?

När jag läser om seglare i sina farkoster av alla dess sorter så är det ytterst få som har båtar som verkar vara välbalanserade under alla bogar i alla väderförhållanden. Några lär finnas men de kanske brister i andra avseenden. Det är bara att inse att båten som sådan är en kompromiss, och man får lära sig att leva med för och nackdelar som den egna ögonstenen kan ha på gott och ont.


För egen del så väger fördelarna upp nackdelarna och sedan är ju Vagabonden en fröjd för ögat när man ser henne. Detta skrivet fast jag vet att smak är en högst personlig preferens.


För övrigt så har jag skrapat rent babordsidans botten från giftfärg (Micron 25 i tjocka lager). Ett riktigt slavarbete när det satt som berget. Underliggande primer (tror det är Yachprimer, Internationals)sitter också som berget. Så mina ambitioner att få helt plastrent och använda epoxi som skydd gäller inte längre. Det blir att lägga på några extra lager Yachprimer istället. Styrbordssidan ska tas vid nästa upptagning. Verktygen jag använt är en metallfil som jag slipat ner i ca 45 graders vinkel framtill (bredd 25 mm). Stålet är härdat så eggen håller sig rätt bra, och den ringa bredden gör att jag inte behövt lägga alltför stor kraft när jag skrapat. När det mesta av giftfärgen är borta använder jag en 60 mm bred hårdmetallklinga vid slutskrapningen innan jag ska köra maskin med 60 papper. Jobbet påminner lite om att städa logementet med tandborste, men en liten bit var dag blir till sist en ren botten. Trägen vinner skulle man kunna säga.


Sidor: 1 [2]
WP Forum Server by ForumPress | Lucid Crew
Version: 1.8.2 ; Sidan laddades på: 0.014 sekunder.