Forum

 

Gäst  

Welcome Guest, posting in this forum requires registrering.

Sidor: [1]
Ämne:Vinteruppläggning
tobrom
Medlem
Inlägg: 3

Reputation: 0
Vinteruppläggning
on: October 7, 2013, 21:23

Ett par saker som jag funderat på är;

– varför en del Vagabonder har genomgående mast och andra har masten på däck. För egen del skulle jag föredra att ha en genomgående mast med en helt annan tyngdpunkt och styrka..? och dessutom lättar att rigga när du har ett masthål och mastfisk att sätt ner den i.

– varför tar man egentligen upp båtarna på vintern. Förstår att det kan finnas viss vits med det om man har en varmhall att mysa i under vinter med uttorkning av skrov etc men de flesta båtarna står ju faktiskt på land och borde vara betydligt mer utsatt för frosskador i plasten…?

– varför tara man överhuvudtaget ner riggen varje år…? Varför lyfter man inte bara båtarna med riggen på…?


Skutan Valkyrien som jag seglar täcker vi varje höst, froskskyddar och tömmer alla system/genomföringar men låter henne ligga kvar i vattnet även om det fryser. Visseligen är hon plåtskodd runt om vattenlinjen. Till påsken slipdrar vi i två veckor, bottenmålar och byter zink, drevar och beckar men all stående rigg är kvar.


Några av de större segelbåtarna här i Höganäs väljer även att bara ligga kvar i sjön med riggen på sedan tar dom på land en vecka för bottenmålning under våren men man spara på detta sätt både av- och påriggning med de risker för skador som ju trots allt detta innebär på framförallt riggen.. Man håller då en flytbrygga isfri med luftpump. Riggen tar man ner ungefär vart fjärde år för översyn.


Tacksam för input i frågan är Torben Brattström ännu ej Vagabondägare


Kjell Litwin
Medlem
Inlägg: 95

Reputation: 0
Re: Vinteruppläggning
on: October 8, 2013, 13:23

Hej Torben,

Vet inte orsaken till att det finns två alternativ gällande mastplacering. Kanske ägaren helt enkelt hade möjlighet att välja när båten byggdes. För egen del så har jag genomgående mast vilket jag endast ser fördelar med förutom när det blir läckage runt däcksringen. Tidigare ägare lyckades inte att göra ett propert arbete vid monteringen av däcksringen vilket ska åtgärdas denna vinter. Själva mastkragen håller tätt men får anses som förbrukningsartikel om än med lång livslängd. Är man händig så tillverkar man sin egen krage när det är dags att byta.


Ligger i vartannat år (Stockholm) i isen och ser ingen orsak till att båten ska ta skada av det. Men prov har utförts av Båtnytt, om jag minns rätt, där en Ballad vägdes vid sjösättning respektive upptagning efter en sommarsäsong i vattnet. Det visade sig att båten var 70 kg tyngre vid upptagningen så visst tar plasten åt sig vatten. Men detta var många år sedan och dagens båtar har högre kvalitet i sin uppbyggnad och inte sällan epoxybehandlad vilket ger ett bra skydd mot vatteninträngning. Hur det förhåller sig med Vagabonden vet jag inte. Båten jag har är inte behandlad med epoxy vilket kommer att göras denna vinter. Kan nämnas att skrovet inte har en tillstymmelse till blåsbildning men det kommer ändå kännas bra att få detta extra skydd.


Om en vattenblandare används så varmare bottenvatten förs upp mot ytan så är jag säker på att skrovet tar mindre skada än om båten ska stå uppe på land. Är underlaget det minsta mjukt så gäller det att justera stöttorna efter båtens rörelser annars så kan det bli ordentliga punktbelastningar från en enskild stötta in i skrovet. Vid nedtagning av masten så blir det en och annan repa på masten om oturen är framme. Fördelen är att skrovet får en chans att torka ut, övrigt underhåll dvs. giftfärg och putsning kan göras, som du skriver, på land under en vecka på våren när solen skiner.


Detta med att ha masten på när båten ligger på land är jag tveksam till. Tänk dig att du ligger i vattnet vid brygga när en kuling ligger på. Båten kommer kränga avsevärt om du har vinden in från sidan, så långt är allt gott och väl, båten ger vika och inget större motstånd erhålls i rigg eller skrov (röstjärn). Det som händer när du ligger på land med samma förhållanden är att all kraft vinden orsakar överförs till riggen tillika röstjärnen. Du får ett slitage som troligtvis är större än om du seglar med båten. Det fina med att rigga av är du kan kolla av alla detaljer samt smörja trissor och behandla masten med polish. Känns alltid bra att kunna lita på riggen när vinden drar mot +15 m/s. Att det sedan kan hända något jävelstyg ändock är sådant man får leva med.


/Kjelle


arngrimur
Administratör
Inlägg: 42

Reputation: 0
Re: Vinteruppläggning
on: October 27, 2013, 09:31

Hej!

En av de stora fördelarna med att ta av riggen är möjligheten att kontrollera statusen på riggen, vantskruvar,block etc. För ett par år sedan ficka jag hjälpa en engelsk herre med sin rigg Strömstad då vantskruven i akterstaget gett med sig under en stilla seglats. Han berättade at than inte tagit ner masten på många år för det behövdes inte. Båten låg i vattnet året om i stort sett.


En annan nackdel med att låta riggen vara kvar är smuts. Vant och fall blir otroligt smutsiga under en vinter. Egentligen är det bara kosmetik och det kan man faktiskt ignorera.


Sidor: [1]
WP Forum Server by ForumPress | Lucid Crew
Version: 1.8.2 ; Sidan laddades på: 0.024 sekunder.