Forum

 

Gäst  

Welcome Guest, posting in this forum requires registrering.

Sidor: [1]
Ämne:Båttenmålning
Kjell Litwin
Medlem
Inlägg: 95

Reputation: 0
Bottenmålning
on: February 13, 2014, 16:03

Äntligen har jag fått bort all giftfärg, Micron 25, från båtbotten, ett riktigt slavarbete. Tanken var att även grundfärgen, som består av enkomponentsfärg, skulle bort men det visade sig att färgen satt som "berget" så jag har låtit den sitta kvar. Annars hade det optimala varit att behandlat botten med epoxy men skrovet såg bra ut så färgen har tydligen fyllt sitt syfte. Till våren ska tre lager av Internationals Primocon, en färg som inte är lika temperaturkänslig som epoxy, strykas.


Om någon i klubben har erfarenhet av Primocon vore det intressant att höra vad för och nackdelar är gällande Primocon (bortsett från priset). Kan nämnas att tidigare ägare inte minns vilken primer han behandlat botten med men färgen liknar Primocon både till nyans och struktur när man skrapar på den.


Ett tips jag lämnar är att aldrig använda hård giftfärg för det ger onödigt arbete den dag man vill ta bort "härligheten" för ny behandling av båtbotten.


Trägen Vinner har nu fått en ny innebörd för mig.


s/y Selene nr.62


Miguel Midhage
Moderator
Inlägg: 69

Reputation: 0
Re: Båttenmålning
on: February 14, 2014, 14:02

Hej Kjell!

Grattis till väl utfört förarbete. Jag kan väl ge de tips igen som jag beskrev i tidigare inlägg, och som säkerligen gäller för Primocon också:


"Jag har lagt på 3 lager epoxy. Mellan-lagret färgades med pigment så man skulle kunna se var man missat inför sista strykningen. Epoxyn är tämligen trög att stryka på. Man fårdärtill vara vaksam så att man har rätt tidsintervall mellan strykningarna: Inte tidigare än 12 timmar och inte senare än 3 dagar (20 grader yttertempratur) -7 dagar (10 grader yttertempratur). För första lagret med vanlig bottenfärg gäller även samma tidsintervall. Jag frågade Jotun, då det ej klart framgick av instruktionen. Går det för lång tid, måste man matta ner ytan med slip-papper".

Pigmentfärgen köpte jag på Pryltema.

Jag målade även med epoxyprimer på några renslipade rostfläckar på kölen, och det verkar tätt och bra efter en säsong i vart fall. Fast det har andra övermålningsförsök med andra färger också klarat….. Rapport följer efter säsongerna.


Mvh

Miguel i nr 56 Vattenvind


Kjell Litwin
Medlem
Inlägg: 95

Reputation: 0
Re: Båttenmålning
on: February 14, 2014, 16:29

Hej Miguel,

Är mer slarvmån med Primocon när det gäller temperatur vilket innebär att jag föhoppningsvis kommer i sjön så tidigt som möjligt. Har båten utomhus och då är det svårare med temperatur och fuktighet om jag skulle satsat på epoxy. Ska kolla med International vilken pigment de har att blanda i färgen så man har koll på vad man sysslar med. Känns bra så här långt, ser fram emot att få rulla på färgen i lugn och ro och ha grovgörat bakom sig.

Har inte upptäckt någon osmos i skrovet men det har funnits småfläckar med ca 1 till 3 mm i diameter som det varit fukt runt. Inget man har kunnat peta hål på och ingen smak eller lukt av ättika som är typiskt när det gäller sk böldpest. Läste att man kan ha små inneslutningar av fukt i luftporer (som uppstått om inte laminatet rullats noga vid tillverkningen) som helt skiljer sig från böldpest. Men det är helt torrt nu och några lager med primer lär mota Olle i grind hoppas jag. Skarven mellan skrov och köl är riktigt bra utförd så den delen slapp jag göra något åt.


Nu hoppas jag att sommaren blir fin och min nya botten ger mig en kvarts knop extra (gärna mer).

s/y Selene nr.62


Miguel Midhage
Moderator
Inlägg: 69

Reputation: 0
Re: Båttenmålning
on: February 16, 2014, 09:04

Hej

Fartökning efter att man ordnat med slät botten önskar man sig givetvis! Vi hade väl inga stora förhoppningar, men efter att ha kollat under hela sommaren 2013, så ligger det någonstans mellan 0,1-0,2 knop. Jag har försökt att inte vara överoptimistisk i mina uppskattningar.


En god vän med en Najad 361 konstaterade att vid givet varvtal, så gjorde skutan 0,4 knop bättre i från sig än innan bottenbehandlingen. Han sade också att det inte var skillnad i "sensommarfart" påväxning) och "sjösättningsfart".

Mvh

Miguel i nr 56 Vattenvind


Kjell Litwin
Medlem
Inlägg: 95

Reputation: 0
Re: Båttenmålning
on: February 17, 2014, 13:30

Troligtvis får jag bättre fart om jag skärper mig vid segeltrimmningen jämfört med en extra slät botten.Har en fartbana där jag har värden från tidigare tillfällen när loggen har kalibrerats, får väl ta en runda där efter sjösättningen och se om jag glider fram lite bättre.

Detta med maxfart gäller mest när jag "kappar" mot någon ute på fjärdarna annars tar jag det med ro och njuter av livet på böljan.


s/y Selene nr.62


susieQ
Administratör
Inlägg: 72

Reputation: 0
Re: Båttenmålning
on: March 23, 2014, 18:55

Ang slät botten så är det ju i lättvind de stora vinsterna görs. Den här första kraftribban man måste överstiga för att få igång båten, sänks.


Kjell Litwin
Medlem
Inlägg: 95

Reputation: 0
Re: Båttenmålning
on: March 23, 2014, 22:22

Stämmer att friktionsmotståndet märks som mest vid låga farter och vid svaga vindar så finns det också en maxfart och det är mest på den jag syftar. Däremot vid motorgång i fartbana så har jag alltid utgått från 5 knop som marschfart och där kommer det synas på varvräknaren om jag glider lite lättare. Men mest sitter det nog i huvudet för min tidigare botten var hyfsat fin men den såg inte bra ut rent visuellt. Nu ser den extremt fin ut men vad har jag för glädje av det när den kommer i sjön(där botten inte syns)förutom att jag vet att botten är skött på bästa sätt.

Ha det fint på böljan.

/Kjell, s/y Selene nr.62


Sidor: [1]
WP Forum Server by ForumPress | Lucid Crew
Version: 1.8.2 ; Sidan laddades på: 0.024 sekunder.