Forum

 

Gäst  

Welcome Guest, posting in this forum requires registrering.

Sidor: [1]
Ämne:överraskning
aquatus
Medlem
Inlägg: 24

Reputation: 0
överraskning
on: May 20, 2014, 06:03

Till min förvåning upptäckte jag 10 liter diesel i kölsvinet tidigt i våras.

Hur kom det dit? Pumpade ur och torkade med absorberingmatta. Letade efter läckage utan framgång. Nu tre månader efter har inget läckage skett.

Det är fortfarande ett mysterium. Den enda teori jag kan komma på är att jag fyllde tanken för full så det inte fanns tillräckligt expansion utrymme, men kan det övertryck som uppstår pga av detta läcka genom maskinen? Tråget under motorn var fullt av diesel så jag tror det är genom motorn läckaget kommit.

Har någon annan en teori eller kunskap om orsaken?

Väntar med sjösättningen tills all diesel som läckt genom skrovet har dunstat. Kanske till midsommar!


Kjell Litwin
Medlem
Inlägg: 95

Reputation: 0
Re: överraskning
on: May 22, 2014, 21:41

Verkar lite skumt men om du tankat diesel upp till tanklocket så har du en viss mängd diesel i den delen av slangen som ligger högre än motorn och det är den mängden som har läckt ut innan nivån har kommit i jämnhöjd med läckan där dieseln funnit sin väg ut. En tanke utan anspråk på att vara sann men ändock fullt möjligt. Om det har läckt via sugdelen på motorn så borde motorn gå ojämnt eller helt enkelt stanna vilket kommer visa sig när du startar "dyrgripen.


Om ambitionen var att undvika kondens i tanken under vintern så är det enklare att se till att ingen luftväxling sker till tanken. Enklast är då att blockera luftflödet genom luftningsslangen, jag tejpar alltid luftningsventilen. Se även till att tejpa avgasutsläppet och blockera luftväxlingen via luftfiltret så minimerar du korrosion i motorn.


Låt oss veta om du finner ut vad som orsakade läckaget.


Lycka till,

Kjell, s/y Selene nr.62


Miguel Midhage
Moderator
Inlägg: 69

Reputation: 0
Re: överraskning
on: May 30, 2014, 05:05

Hej!

Jag hade också för ett par år sedan fullt med diesel i tråget under motorn, VP 2003. Efter mycket letande visade det sig att det var en "osynlig" spricka i en av de två returslangarna för diesel som går mellan spridarna. Det läckte ca 1/2 liter/timme vid gång. Det var väldigt svårt att upptäcka läckaget, då "diesel-filmen" som rann utmed motorn knappt var skönjbar. Motorn gick därtill precis som vanligt. Efter byte till nya slangar har allt fungerat som tidgare.

Mvh

Miguel i nr 56 "Vattenvind"


Sidor: [1]
WP Forum Server by ForumPress | Lucid Crew
Version: 1.8.2 ; Sidan laddades på: 0.02 sekunder.