okt 182011
 

Redan tidigt frågades det om ett medlemsregister och det finns nu på hemsidan fast inte tillgängligt för alla. Orsaken är två

PUL
Personuppgiftlagen kräver att ett godkännande från alla medlemmar
Personlig integritet
Alla vill kanske inte publicerara uppgifter som telefon och epostaddress

Medlemsregistret kommer enbart att vara för medlemmar och det tas för givet att ingen medlem kommer att trakassera, skicka spam etc. eller använda uppgifterna för något att ändamål som inte har med klubben att göra.

För att höra er åsikt har jag lagt upp en tråd på Medlemsregister där vi tar emot frågor och önksemål.

Nya medlemmar kommer bli tvugna att svara på en fråga då de går med i klubben om de godkänner att vi publicerar uppgifterna. Ni som redan är medlemmar kommer att få ett mejl. Den som inte svarar på mejlet kommer automatiskt att godkänna villkoren.

Vilkoren ser väl ut så här i dags läget:

  1. Medlemsregistret är tillgängligt enbart för registrerade medlemmar med access till hemsidan. Uppgifter Du inte vill skall kunna ses eller användas av medlemmarna, fyller Du inte i. Publicering sker i enlighet med personuppgiftslagen (PUL).
  2. Kontaktuppgifterna får enbart användas av medlemmar i Vagabondklubben i syfte att kontakta en annan medlem.
  3. Kontaktuppgifterna får inte spridas till tredje part.
  4. Kontaktuppgifterna får inte användas till massutskick eller i samband med telefonförsäljning eller dyligt.

Ursäkta den byråkratiska tonen men jag tycker att det är viktigt att det blir rätt. Jag tror egentligen inte att någon som seglar en Vagabond har avsikter att missbruka klubben men det är lika bra att det blir rätt från början.

Hör gärna av på forumet Medlemregister eller mejla oss i styrelsen med era synpunkter.
//arngrimur

okt 182011
 

Hej!

Hoppas att alla har haft en bra sommar och hunnit segla av sig.Hösten har inte fört med sig mänga segelturer men tur att jag fick sex veckor i sommar på raken. De senaste tre helgerna har tillbringats i snuvans tecken och därför har jag inte hunnit med båten så den ligger fortdarande i. Under tiden har jag istället varit flitig och ordnat lite med hemsidan.

Vi har lagt till en ny kategori i forumet där vi kan föra diskussioner om utvecklingen av hemsidan men även för att ge oss möjlighet att träffas i verkliga livet . Jag mötte upp med Leif Jørgensen med fru från Köpenhavn i Mollösund i augusti åt en god lunch i hamnen.

Vidare kommer även ett medlemsregister finnas tillgängligt snart men mer om det senare.

Ha en fortsatt trevlig höst!

//arngrimur